Eerste resultaten coachingstraject YEP deelnemers 2023

De groep jonge ondernemers die begin maart 2023 de training in het kader van het Youth Empowerment and Entrepreneurship Program (YEP) hebben afgerond, hebben inmiddels een kleine lening ontvangen om hun bedrijfje vooruit te helpen en worden hierbij gecoacht door de trainers vanuit Mater Dei Africa. Dit zijn Elihope Rindano en Norbert Mchomvu, geassisteerd door Julius Tarimo. De eerste rapporten over de coaching zijn binnen. Hieruit blijkt dat de deelnemers met name de kennis over boekhouden, voorraadbeheer en marketing al goed toepassen in hun onderneming en dat de marketing (reclame maken, zichtbaar zijn) vaak nog een uitdaging is. Hieronder twee voorbeelden uit de rapporten.

Dit is Regina Verry met trainer Elihope Rindano; ze verkoopt groenten en fruit op straat en heeft dankzij de lening haar assortiment kunnen uitbreiden. Ze houdt sinds de training haar inkomsten en uitgaven beter bij; haar probleem is de concurrentie van andere voedselverkopers. Op advies van Elihope heeft ze inmiddels haar aanbod uitgebreid met o.a.geroosterde banaan en biryani en een poster gemaakt om haar kraam onder de aandacht van klanten te brengen.

Dit is Regina Verry met trainer Elihope Rindano; ze verkoopt groenten en fruit op straat en heeft dankzij de lening haar assortiment kunnen uitbreiden. Ze houdt sinds de training haar inkomsten en uitgaven beter bij; haar probleem is de concurrentie van andere voedselverkopers. Op advies van Elihope heeft ze inmiddels haar aanbod uitgebreid met o.a. geroosterde banaan en biryani en een poster gemaakt om haar kraam onder de aandacht van klanten te brengen.

Hier zien we Zaina Yohana, met Julius in haar winkeltje waar ze kleding maakt en stoffen en fournituren verkoopt. Dankzij de lening heeft ze haar assortiment weten uit te breiden en is ze een handel in geldtransacties gestart, een zgn mpesa shop. Ook zij heeft veel gehad aan de training in budgetting en boekhouding. Haar uitdagingen liggen in stijgende inkoopprijzen en concurrentie van andere kleermakers. Op advies van de coaches gaat ze onderzoek doen naar andere bedrijven om bij in te kopen gaat ze meer variëren in de kleding die ze maakt. Bovendien gaat ook zij haar winkel meer zichtbaar maken door een reclamebord te laten maken.


door

Geplaatst

in