Same Primary School

In 2019 is een groep mensen uit Groningen naar Same geweest om bij Same Primary School een aantal noodzakelijke verbeteringen te helpen realiseren. Samen met enkele leerkrachten en andere lokale mensen hebben zij onder meer twee klaslokalen volledig gerenoveerd en vier klaslokalen opgeknapt en geverfd. Ook werden toiletten verbeterd en werd er lesmateriaal aangeschaft. Vooraf had de groep via een fondswerving actie een mooi bedrag hiervoor ingezameld.

Tijdens een evaluatie later gaf de school allerlei nieuwe prioriteiten aan, waaronder elektriciteit in de klaslokalen de aanschaf van Pc’s. Ook wilde men de uitwisseling verder uitbouwen met onder meer Nederlandse leerkrachten. Mede door Corona ging een nieuw bezoek van de groep Groningers najaar 2020 niet door.

Tijdens een werkbezoek in 2022 werd de school weer bezocht. Toen bleek dat ondanks de renovatie van de toiletten, de kranen en slangen in de toiletten nog steeds gestolen werden.  De verbeterde toiletdeuren bleken helaas niet lang genoeg zodat dieven er alsnog onderdoor konden kruipen.                                                                                                   

Met een bliksemactie samen met de school en met een gift van een Groningse ondernemer werden binnen een week niet alleen de toiletdeuren verlengd en nieuwe kranen aangebracht ook werd de waterleiding op een aantal punten nog hersteld.

Verlengde toiletdeuren
Nieuw aan te brengen toilet kraan
Video met de resultaten van de werkzaamheden in 2019