Hoe gebruiken de jonge ondernemers hun lening?

Na afloop van de YEP training in februari 2023 hebben de deelnemers de mogelijkheid gekregen om een lening aan te vragen op basis van een business plan. De trainer, Elitumaini Rindano, en onze project officer, Norbert Mchomvu, hebben alle plannen beoordeeld en besproken met de deelnemers en 24 deelnemers hebben in juni 2023 een bescheiden lening gekregen. Hieronder een impressie van hoe drie van de deelnemers deze lening gebruiken.

Eliudi Eliesikia Mbonea

Eliudi heeft een eigen bedrijfje in laswerkzaamheden. Na het volgen van de YEP training heeft hij een lening aangevraagd om extra gereedschap te kunnen kopen voor zijn bedrijf. Op de foto zien we hem een raam lassen in opdracht van een klant. Hij is erg blij met zijn lening en kan nu meer klanten van dienst zijn.

Rehema Jones Mnzava

Rehema heeft een eigen kapperszaak annex beauty salon. Met behulp van de lening via YEP heeft ze een haardroger kunnen kopen, waardoor ze nu meer klanten in haar salon krijgt. Voorheen had ze 3 tot 4 klanten per dag, nu zijn dat ongeveer 10 klanten per dag. Ze glimlacht altijd vrolijk als ze klanten begroet.

Hassani Herman Maloo

Hassani heeft een onderneming in het verkopen van graan. Nadat hij zijn lening had gekregen, heeft zijn zaak twee keer zoveel opgebracht. Bovendien verkocht hij voorheen alleen mais, nu verkoopt hij ook bonen en sojabonen. Met behulp van de lening heeft hij nu zelf transport en kan hij zelf direct de boeren bezoeken en de mais opkopen en in zijn huis opslaan, voordat hij het in zijn winkel verkoopt.