Basisscholen Buitenpost werken mee aan Wereld Food Festival

Basisscholen Buitenpost starten voorverkoop kaarten Wereld Food Festival

Artikel is geplaatst door Redactie op 09-09-2017 – 10:00

BUITENPOST – CBS De Lichtbron, GBS De Fontein en OBS De Mienskip in Buitenpost starten maandag 11 september de voorverkoop van de kaarten voor het Wereld Food Festival.

Een festival met allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd door meer dan vijftig vrijwilligers van Nederlandse en buitenlandse afkomst. De initiatiefnemers willen met de festiviteiten mensen met verschillende culturele achtergronden in Buitenpost en omstreken bijeen brengen om elkaar en elkaars gebruiken op een leuke manier te leren kennen. Kaarten waarmee hapjes en drankjes verkregen kunnen worden, zijn bij Cadeau en Streekwinkel Op ’e Stâl (Voorstraat 1, Buitenpost) te koop of online via www.opestal.nl. Het Wereld Food Festival vindt plaats op zaterdag 23 september bij Cadeauwinkel Op ‘e Stâl in Buitenpost. De opbrengst gaat naar drie middelbare scholen in Tanzania.

Het Wereld Food Festival start bij Kringloopwinkel Raderwerk om 14.00 uur met een ‘culturele’ optocht door Buitenpost. Om 15.00 uur gaat het festival bij Op ‘e Stâl verder met een podium met dans, muziek, mode en kunst. Verder is er een foodmarkt waar mensen uit allerlei landen en culturen gerechten bereiden uit hun eigen land. Ook Pizzeria/Grillroom Pyramide en China Garden stellen kosteloos hapjes beschikbaar. Kaarten voor het culturele feest zijn er in twee varianten: één van €12,- en één van €6,-. Met de eerste kunnen bezoekers zes gerechten proeven en met de tweede een drietal gerechten. Vanaf maandag 11 september tot en met vrijdag 22 september proberen de drie basisscholen van Buitenpost de kaarten zoveel mogelijk aan de man te brengen. Ook kunnen mensen de kaarten kopen bij Streekwinkel Op ’e Stâl.