Derde groep deelnemers van Yep Same gediplomeerd – februari 2023

Tijdens het werkbezoek van Dine Brinkman en Maria Jongsma in februari 2023 is de derde Yep Same groep gediplomeerd. We zijn super blij met het mooie resultaat. Dankzij een goede selectie vooraf hadden we een zeer gemotiveerde groep deelnemers, waarvan er in deze fase geen enkele afvaller was: de groep is gestart in januari 2023 met 25 deelnemers, daar zijn nog 3 mensen bij aangehaakt, zodat aan het eind van de 3 trainingsweken 28 mensen hun certificaat haalden.

Het  “Youth Empowerment and Entrepreneurship Program” in Same District wil een bijdrage leveren aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Dit jaar hebben de Nederlandse trainers – Anne Heleen Bijl en Gerard Vonk middels een train-de-trainer hun ervaringen overgedragen naar onze Tanzaniaanse collega’s: Elihope Rindano en Norbert Mchomvu.

Voor ons was het prachtig om te zien hoe de creatieve technieken meteen ook al in de trainingsonderdelen voor marketing en boekhouden werden toegepast: deelnemers moesten een bal in een lege emmer gooien: dichtbij levert weinig punten op, ver weg levert meer punten op. Heel grappig was dat de meisjes vaker kozen voor dichtbij toen ze zagen dat veraf staan alleen maar foutworpen opleverde. En in de nabespreking was dit een geweldige illustratie van de vraag: hoeveel risico kan je nemen??

De deelnemers hebben al hun eerste businessplan moeten inleveren en daar commentaar op gekregen. De komende maanden zullen ze intensief begeleid worden door Elihope bij de ontwikkeling van hun businessplan en de daarbij benodigde investeringen. Bij het verstrekken van leningen vanuit het ‘revolving fund’ zal per persoon beoordeeld worden wat er voor hem of haar nodig is. En de waarde van de ondersteuning is voor een aantal al meer dan genoeg. Dit werkbezoek heeft ons een goed beeld gegeven van de training en wij hebben veel vertrouwen in de deelnemers en hun trainers.


door

Geplaatst

in