YEP Same na de start met empowerment

Na een succesvolle empowerment week zijn we vanaf 23 oktober 2018 in Same begonnen aan een reeks van 7 weken coaching. Elke dinsdag kwamen de deelnemers bij elkaar om persoonlijke vraagstukken te bespreken en op te lossen zoals “Wat is de volgende stap en wat is er nodig om deze te kunnen zetten?”. Hierop gebaseerd eindigden we elke sessie met een persoonlijk actiepunt voor iedereen: “Wat goed dat je aan het sparen bent, maar heb je ook een spaarplan?”

Van 23 oktober tot en met 4 december kwam de groep elke dinsdag bij elkaar om in groepjes van ongeveer 5 deelnemers gecoacht te worden. In de eerste week kregen ze een markt onderzoeksopdracht uitgelegd die over de 7 weken was verdeeld. Hierbij is te denken aan wekelijkse opdrachten zoals: “Waar bevinden je concurrenten zich precies?” en “Wat is er allemaal nodig om je product te kunnen leveren?”. Tegelijkertijd met dat de antwoorden op de vragen werden behandeld, werd er gefocust op de voortgang van ieders bedrijf. “Wat is de volgende stap en wat is er nodig om deze te kunnen zetten?”. Hierop gebaseerd eindigden we elke sessie met een persoonlijk actiepunt voor iedereen: “Wat goed dat je aan het sparen bent, maar heb je ook een spaarplan?”.

Bovendien zien we de uitwerkingen van de empowermentweek zich op verschillende manieren ontplooien. De deelnemers beginnen langzaamaan meer grip te krijgen op hoe ze hun eigen onderneming willen vormgeven. Er zijn er een paar die hun plan wijzigen omdat ze erachter komen dat er bijvoorbeeld te veel concurrentie is of dat hun talenten beter in een ander bedrijfsplan passen. Tevensheeft de empowerment week een enkeling andere dromen doen inzien en een ander helaas doen afhaken. We blijven over met een groep van 15 deelnemers en vragen hen gemotiveerde vrienden of familieleden uit te nodigen om de volgende fase van het programma te komen meedoen: trainingsweek 2 in het teken van ondernemingsvaardigheden!


door

Geplaatst

in